Madpakken - stenalderboller

Kylling med perlerug

PerlerugKylling med økologiske perlerug

 

Aldrig hørt om perlerug? – det havde jeg faktisk ikke, indtil jeg så dem nede i supermarkedet. Jeg har godt hørt om perlebyg, men ikke perlerug. Jeg tænkte derfor, HOV, dem der, de må da vidst hellere med mig hjem og eksperimenteres lidt med.

De minder på nogen måder om perlebyg også alligevel ikke helt. De er omtrent samme størrelse og skal behandles (læs: koges) på samme måde som perlebyg, men de er bare meget mere hårde i det. Altså, man kan virkelig godt smage, at det er en langt grovere form. De minder lidt om ris, der bare slet ikke har fået nok og derfor er meget a’ladente. Det kan jeg nu egentlig godt lide – manden var dog langt fra begejstret. Hans kommentar var bare: “kan jeg ikke bare få noget kylling og ris – sovsen vil jeg også godt have, men ikke alt det der andet noget” (han er ikke så glad for grøntsager, for at sige det pænt).

Jeg synes nu, at hvis man godt kan lide det lidt a’ladente, skal man helt klart gå i krig med denne lækre ingrediens.

Opskrift:

2 kyllingefilet / 1 spsk olivenolie / 6 skiver chorizo / 1 lille løg / 2 fed hvidløg / 1 tsk paprika / 5 stk cherrytomater / 100 g ærter / 2,5 dl hønsebouillon / 100 g økologiske perlerug / havsalt&peber / lidt frisk basilikum / lidt frisk mynte 

Steg chorizoerne på en tør pande, indtil de har fået lidt farve. Imens, skæres kyllingefiletterne i strimler. Når chorizoerne er færdig på panden, lægges de på et stykke fedtsugende papir (eller køkkenrulle), hvorefter kyllingstrimlerne steges i ca. 2 minutter, til de bare lige har fået lidt farve.
Hak og sauter løg og hvidløg blanke i en gryde med opvarmet olivenolie. Tilsæt paprika, havsalt og peber. Vend det godt sammen i gryden, hvorefter kylling, chorizo og skyllede perlerug tilsættes. Ydermere tilsættes hønesebouillon, hvorefter retten skal småkoge i cirka 20 minutter (indtil perlerug er færdig).
Vend til sidst ærter og tomater i gryderetten. Anret med frisk basilikum og mynte.

Velbekomme ♡

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madpakken - stenalderboller