Update#

Karrysuppe med kylling&ris

Karrysuppe2 Karrysuppe1

Dette er den til dato, bedste karrysuppe jeg har kokkeret. Den er umådelig mættende, fordi der er så meget fyldt i form af grøntsager i den, men samme tid er den ikke så “tung”, som så mange andre supper. Den tager cirka 45 minutter at lave, så det tænker jeg, er noget de fleste kan finde tid til. For mig, er det derfor en af de retter, hvis det skal gå lidt stærkt og jeg ikke gider være at skulle være over maden hele tiden, da denne bare skal stå og simre, det meste af tiden.

– grunden til, at den ser lidt grumset ud, er grøntsagerne og karry. Ingen fedtstof.

Opskrift:

1 løg / 2 gulerødder / 1 bagekartoffel / 1,5 spsk olivenolie / 1-1,5 spsk karry / 1 fed hvidløg / 1 l hønseboullion

2 stk kyllingebryst / 2 stænger bladselleri / 2 gulerødder / 1 porre / 200 ml kokosmælk / 1,5 spsk ingefær / 1 spsk citronsaft / salt & peber / 5 dl ris / evt. 3 spsk persille

Pil løget og snit det i små tern. Skræl 2 stk gulerødder og bagekartoffel og skær dem i mindre tern.

Opvarm en gryde med olivenolie og steg løgene møre ved svag varme i nogle minutter. Tilsæt karry og hvidløg, hvor der fortsat steges i 1-2 minutter. Kom gulerødder og kartoffel i gryden, sammen med hønseboullion. Læg låg på gryden og kog suppen i 20-25 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre.

Mens suppen koger, skæres kyllingebryst i tern, bladselleri i tynde skiver, gulerødder i strimler, porre i skiver samt der fintrives 1,5 spsk ingefær og hakkes persille.  Endvidere koges en god portion ris.

Når suppen har kogt i 20-25 minutter, eller indtil grøntsagerne er føre, blendes suppen, så den får en fin, jævn konsistens. Hæld suppen tilbage i gryden.

Tilsæt kylling, bladselleri, gulerødder, porre, kokosmælk og ingefær til suppen. Kog herefter suppen op i ca 8 minutter, eller indtil kyllingen er færdig. Smag til med salt, peber, ingefær og citron.

Suppen hældes op i ønskede mængder, en portion ris tilsættes (ris kan sagtens undlades) og toppes med friskhakket persille.

– Serveres eventuelt med et lunt flutes.

Velbekomme ♡

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Update#