Karrysuppe med kylling&ris

Femkornsflutes a’la rugbrød

Rugbrødsboller1 Rugbrødsboller2

I relation til mit tidligere oplæg omkring karrysuppen, havde jeg bagt nogle flutes dertil, da jeg bare synes, at suppe er  meget lækre, hvis man lige får lille hjembag dertil. Altså ikke kage (ikke denne gang) 🙂

Jeg havde en pose femkornsblanding liggende og tænkte: i dag, der skal det altså bare lige være hurtigt og nemt. Jeg havde nemlig en shoppeaftale med en veninde, men jeg ville altså bare lige nå at bage de flutes, inden jeg skulle afsted på cyklen. Sådan en shoppeaftale, kan altså godt trække lidt ud – i kender det sikkert.

Nå, men det blev altså til disse, faktisk enormt lækre flutes, som i ser på billedet ovenfor.

Opskriften er følgende:

5 dl. mælk / 6 spsk. olivenolie / 3 tsk. fint køkkensalt / 50 g. gær / 4 dl. femkornsblanding / ca. 300 g. sigtemel / ca. 50-100 g. hvedemel / ca. 100 g. rugmel

Først og fremmest, skal mælk og olivenolie lunes i en gryde (lillefingervarmt). Når dette er lunet, hælder du det over gær, salt og femkornsblandingen. Hertil røres, indtil gæren er helt opløst. Dejen æltes færdig med sigtemel, rugmel og til sidst tilsættes hvedemel, indtil dejen har den rette konsistens. Hvis du helst vil undgå hvedemel, kan du blot tilføje lidt ekstra sigtemel. Pas dog på, at dejen ikke bliver for stiv i det.

Når dejen har den rette konsistens, sættes den til hævning i en skål med en smule mel i både bund og top af skålen, i 45 min. Herefter formes dejen til ca. 15 små flutes. Du kan med fordel skære et par dybe riller i hver flutes, hvorefter de sættes til hævning på en bageplade i yderligere 45 min.

Slutteligt, bages de i ovnen i ca. 14. min ved 225 grader.
Når de er færdige, lægges de til afkøling på en rist.

– Det skal lige siges, at ovennævnte flutes, er lidt mere tunge i det, end de almindelige hvide flutes på hvedemel, så overdriv ikke med portionsanretningen, medmindre i er virkelig sultne. Vores smagsløg synes, at de smagte lidt af rugbrød uden, at være rugbrød, som i nok kan se på opskriften.

Det er hvert fald ikke sidste gang, at jeg bager disse. MUMS!

Velbekomme ♡

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karrysuppe med kylling&ris