Hvad er sundhed?

Squashboller

Squashboller

Kender i det der med, at have nogle grøntsager liggende i grøntsagsskuffen, som bare er blevet for trælse til en salat? – Det er netop sket for mig. Jeg havde en kæmpe squash liggende, som var ved at være blevet ret træls. Tænke tænke tænke … VUPTI! Squashboller.

De var bare så lækre, at jeg blev nødt til at dele opskriften med jer, mine kære læsere.

Opskrift på squashboller:

3,5 dl. vand / 50 g gær / 1 tsk salt / 2 spsk olivenolie / 450 g sqaush / ca. 300 g rugmel / ca. 100 g. fuldkornshvedemel / 300-400 g. hvedemel.

Oplæs gøren i det lunkne vand. Tilsæt herefter salt, olivenolie og revet squash (mindre end 450 g, kan også gøre det). Tilsæt til sidst melet. Start eventuelt med rugmel og fuldkornshvedemel, hvor hvedemelet tilsættes til sidst. Ælt dejen godt og form 16-18 boller af dejen. Lad bollerne hæve under et fugtigt viskestykke på en bageplade, i 1 time. Bag herefter bollerne ved 200grader varmluft i ca. 20 min.
– meldoseringen afhænger af, hvor vandet de squash der anvendes, er.

TIP: Får du ikke spist alle bollerne, kan du smide dem i fryseren. Tag dem op af fryseren og smid dem direkte i ovnen, når du igen har lyst til boller. Så vil de smage helt friske og nybagte.

Velbekomme! 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er sundhed?