Boller med hytteost
Jeg postede forleden dag et billede på instagram af nogle boller med hytteost, som jeg netop havde bagt.
Der har været god respons på disse, så jeg tænkte, at de var værdige nok til at udgive opskriften her på bloggen. Men okay, de var altså også virkelig bare så lækre. Meget luftige og alligevel lidt grove i det.
Opskrift:
50 g gær / 2 dl mælk / 2 dl vand / 1 tsk salt / 2 spsk olivenolie / 1,5 spsk fiberhusk / 1 spsk sukrin / 220 g hytteost / 150 g fuldkornshvedemel / 250 g økologisk sigtemel / ca. 300 g hvedemel / æg til pensling / sesamfrø til topping
Lun mælken. Rør gæren ud i det lunede mælk.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør/ælt, til dejen er luftig (det er ikke sikkert, at alt hvedemelet skal bruges).
Drys lidt hvedemel i bunden af en skål, læg den æltede dej heri og drys med lidt hvedemel ovenpå også.
Lad dejen hæve, til den har dobbelt størrelse, under et fugtigt viskestykke – dette tager ca. 30 minutter.
Form ca. 12 boller og læg dem på en bageplade.
Lad dem efterhæve i 15 minutter.
Sammenrør et æg og pensl bollerne med dette. Drys med sesamfrø.
Bag bollerne i 25-30 minutter ved 200 grader.
Lad bollerne afkøle på en rist.
Velbekomme ♡
I er meget velkomne til at følge mig på Instagram her, hvor jeg ofte flere gange dagligt, poster en masse mad (okay, jeg elsker virkelig mad), men også DIY-projekter og andet fra min hverdag.
Ingen kommentarer endnu