Bøf med spejlæg

Madplan?! – ny uge

Madplan

Håber i har haft en skøn weekend. Nu er det jo blevet søndag og i morgen starter en ny uge. Det betyder også en ny madplan, hvert fald for mit vedkommende. Laver i madplan?
Jeg synes det er sååå meget nemmere, hvis der er lavet en madplan og man sørger for at handle én dag, frem for at skulle finde på aftensmad i sidste øjeblik hver dag, ud og handle osv. Ikke nok med at det er tidskrævende, så er det simpelthen også bare for dyrt. Der er utrolig mange penge at spare, hvis man sørger for at handle få gange. Selvfølgelig, render man tør for mælk, rugbrød o.lignende, er det selvfølgelig ok, lige at smutte ned til købmanden, men ellers, så har det bare så mange fordele, at skære indkøbene ned til et få antal gange.

Vi skal desværre kun spise aftensmad sammen 4 gange i den kommende uge, inklusiv i dag, så der er kun fire punkter på vores madplan denne gang:

– Hjemmelavet pizza
– Marineret kylling med rissalat og friskbagt brød
– Pasta med kødsovs
– Thaimarineret helkylling med salat og ovnkartofler

Vores er meget overskuelig og åben. Jeg plejer at gøre det sådan, at jeg tager kødet op fra fryseren aftenen forinden (hvis jeg husker det), eller om morgenen. Hvad salaten, rissalaten osv., så kommer til at bestå af, får grøntsagsskuffen, oliehylden, krydderihylden o.lignende, lov til at bestemme. Er der nogle ingredienser som jeg bare ved, at dem har jeg lyst til, bliver de selvfølgelig puttet i kurven, når der handles søndag eller mandag og ellers er det de rester der er tilbage, så alt bliver brugt – eller hvert fald næsten alt. Madspild er jeg ikke fan af, kan i nok fornemme. Men, nu har vi også en del liggende fra den foregående uge, men ellers, er det ikke altid, at madplanen er så åben. Det afhænger også lidt af, hvilke planer der er. Jeg skal eksempelvis træne mit springhold tirsdag, så derfor pasta og kødsovs, da det er noget der er hurtigt at lave, når jeg først er hjemme 19.30.

Hvordan ser jeres madplan ud? eller, laver i overhovedet madplan?

Opskrifter vil løbende blive oploadet, afhængigt af hvad lyst og køkkenets indhold kommer frem til. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bøf med spejlæg