Boller med hytteost

Saltbagte mandler

IMG_0475 1

Jeg tænker, at i – hvert fald de fleste – kender til det med, at trangen til søde sager presser sig på, typisk nok om eftermiddagen eller om aftenen, når aftensmaden er fordøjet og man sidder foran tv’et med sit yndlingsprogram. Det gør jeg hvert fald. Jøsses, hvor er jeg altså bare en sukkergris eller et cookiemonster, som min kæreste kalder mig.

Jeg går derfor og eksperimenterer lidt med forskellige snacks, som jeg kan indtage i stedet for min elskede chokolade, kiks (selvfølgelig med chokolade) eller hvad der nu lige gemmer sig i skabet. Ja, vi har næsten altid noget usundt, snoller, eller lignende liggende, eller i så fald, så er der en tank 2 minutter fra vores hjem. Det er virkelig farligt – ville ønske, at den lå længere væk, så man ikke sådan bare liiiige smuttede derop, hvis trangen meldte sig, for det gør man altså.

En af de snacks som jeg har glæde af at kompenser min sukkertrang med, er saltbagte mandler. De er altså bare rigtig gode. Ikke nok med, at mandler er rig på de sunde, umættede fedtsyrer, vitamin B og E, jern, kalk og magnesium, som kroppen har brug for, så gør salten, at din trang til sukker forsvinder. Der skal ikke meget mere end 5-10 stykker saltbagte mandler til, før din trang er på vej i glemmebogen (altså lige for en stund hvert fald).

Opskrift:

200 g mandler / 2 dl vand / 0,5-1 spsk salt

Kom mandler, vand og salt i en gryde. Kog op, indtil vandet er opløst i gryden.
Lig derefter de saltede mandler på en bageplade eller i et fad og bag dem ved 200 grader i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil de er tørre og lidt hvide. Husk og vend mandlerne undervejs, så de bliver tørre/bagt på begge sider.

TIP: Mandlerne kan ikke blot bruges som snack, men også i en salat, som fyld til eksempelvis et kalkunbryst o.lign.

God fornøjelse ♡

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boller med hytteost