Frisk sommersalat
Kender i det når man står i køkkenet og ikke helt ved, hvad aftensmadens tilbehør skal bestå af? – Jeg grublede lidt over det og endte med en super lækker blomkålssalat ala’ tøm grøntsagsskuffen.
Sommersalaten består af:
1/2 rå, fintsnittet blomkål / 6 radisser skåret i tynde skiver / 2 håndfulde friske, pillet ærter / 1/2 bundt fintsnittet forårsløg
Dressing:
2 spsk olivenolie / 1 spsk æbleeddike (hvid balsamico kan også bruges) / 1/2 tsk havsalt / 1/2 tsk friskkværnet peber
Grøntsagerne snittes og blandes sammen i en skål. Dressingen blandes og hældes over salaten. Lad salaten trække 15 min. i dressingen, inden servering.
Man kan sagtens tilføje andre grøntsager, som man lige har liggende i grøntsagsskuffen.
Salaten passer både til den travle person, men også den der har lidt mere tid til at forberede aftensmaden, da den er hurtig og nem at forberede. Alternativt behøver salaten ikke trække i dressingen, hvis der ikke er tid til det. Det giver dog den bedste smagsoplevelse, da olieblandingen når at trække en smule ind i grøntsagerne.
Er der rester til overs fra aftensmaden, kan du sagtens gemme det i en lufttæt bøtte til frokosten dagen efter.
Ingen kommentarer endnu