Yougurt med hjemmelavet müsli og chiafrø
Jeg har altid (eller hvert fald næsten altid), en krukke med hjemmelavet müsli til at stå. Müslien bliver jeg til alverdens ting – både i salat, skyr, chiagrød og her, til yougurt.
Opskriften på müslien har jeg tidligere oplaodet her, men jeg kan da lige fremhæve den igen.
Opskrift:
250 g havregryn / 100 g hasselnødder / 100 g usmuttede mandler / 100 g rosiner / 50 g kokosmel / 50 g græskarkerner / 250 g honning, flydende (akacie)
Du behøver ikke at hakke nødderne, men jeg valgte at gøre det, da jeg synes det giver det bedste resultat i en müsli. Ønsker du samme fremgangsmåde, skal du hakke mandler, hasselnødder og græskarkerner groft. Bland dette sammen med rosiner, havregryn og kokosmel. Tilsæt til sidst flydende honning, eksempelvis akacie (jeg har brugt en økologisk akaciehonning), og ælt blandingen godt med fingrene. Det er meget klistret, så hold dig tæt ved håndvasken. Rist herefter müsliblandingen i et ildfast fad eller på en bageplade, i en 170 grader forvarmet ovn, i 25 minutter. Vend müslien et par gange under ristningen, så hele blandingen bliver ristet. Lad müslien afkøle og hæld den herefter i et glas/en beholder med tætsluttende låg.
Som prikken over i’et, på en lækker morgenmad, bestående af yougurt med hjemmelavet müsli, har jeg tilføjet 1 spsk chiafrø, liiiiige, for at få de der ekstra kostfibre, som chiafrø jo indeholder. Chiafrø, hvad det er og hvad de indeholder, kan i læse mere om her.
HUSK: på Instagram, er der meget mere inspiration til køkkenets mange egenskaber og herligheder, men også til indretning, DIY-projekter og lignende til de andre rum i hjemmet. I kan følge mig på instagram her.
– det er ikke alle retter, jeg poster her på bloggen, så det kan være en fordel at følge med på IG, hvis yderligere inspiration ønskes 🙂
Ingen kommentarer endnu