Squashboller

Hvad er chiafrø?

Chiafrø

Chiafrø – ja, det lyder måske ikke helt så fremmed et ord længere. De er meget omtalt, både i tv og på de sociale medier. Men ved du overhovedet hvad chiafrø er og, hvad er det der gør, at de er så sunde for kroppen?

Chiafrø kommer oprindeligt fra Syd- og Mellemamerika, hvor de vokser på en plante, som bliver omkring 1 meter høj. Frøene er et naturligt produkt, som blandt andet indeholder både omega-3 fedtsyre og kostfibre, som er en del af det, som sundhedseksperterne mener, at vores krop har behov for. Dog, anbefaler EU i en forordning, at vi maksimalt indtager 15 g chiafrø om dagen.

Ikke nok med, at frøene indeholder omega-3 fedtsyre og kostfibre, har frøene også en række forebyggende effekter. Blandt andet, hjælper de til at forebygge kræft og hjertekar-sygdomme, de stabiliserer dit blodsakker og hjælper dig til at holde dig slank samt herunder forbedre dit fordøjelsessystem (det var det med yoyo-vægten, som vi gerne skulle have sat en stopper for). Sidst men ikke mindst, øger det også muskulaturen af din knogler, så de bliver stærkere. Nååå jo, så er der også lige huden, hvor frøene giver din hud en masse sund fedt, som huden har behov for.

Men hvad kan frøene bruges til, udover at de er så sunde for kroppen? – jo, det startede med, at EU gav lov til at anvende 5% i bagningen, hvor det nu i dag er udvidet til 10%. Ikke nok med, at frøene kan anvendes i bagning, kan de også anvendes til grød, som topping på eksempelvis grød, skyr, yougurt eller lignende. Man kan også lade dem spire ligesom karse og her anvende dem ovenpå din æggemad. Mulighederne er utallige.

– Jeg vil løbende dele opskrifter, hvor jeg anvender chiafrø, både til morgen-, middag- og aftensmad. 

1

  • Det bliver super spændende at se nogle opskrifter 🙂 for der er da vidst efterhånden ingen tvivl om, at frøene er sunde!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Squashboller