Frisk sommersalat

Hjemmelavet müsli

Jeg elsker virkelig yougurt og skyr med pære/vanilje. Det er så dejligt nemt lige og snuppe en skål og fylde noget müsli over. En skål yougurt med en kop kaffe til om morgenen, er noget af det bedste jeg ved. Jeg har længe bare købt en müsli, da jeg har tænkt, at det bare var det nemmeste og hurtigste. Men men men. Der er jo også en helt masser usundt i, som hverken tænder, hud eller kroppen har godt af. Jeg har derfor forsøgt mig med at lave müsli herhjemme. Mums, hvor er den virkelig bare lækker! Jeg har i første omgang snuppet en opskrift fra “Krudtugler & kanelsnegle”, som er en koge-, bage- legebog, som min mor gav mig for et par år siden, inden jeg selv begår mig ud at eksperimentere med indholdet. Bogen er egentlig dedikeret til børnefamilien og derfor perfekt hertil, men både den enlige eller parret, kan nu også sagtens bruge opskrifterne deri. Grunden til at den er til børnefamilien er, at der er madpakkeopskrifter, opskrifter til børnefødselsdagen, lege hertil, skattejagt, hvordan man laver perler, kalenderopgaver til december måned med børnene, leg i haven osv. Min mor synes nu alligevel at jeg skulle have den før Jonas og jeg skal have børn, eftersom jeg er begyndt at kokkerer en del igen. Jeg er så glad for den!

Krudtugler og kanelsnegle

– Bogen kan købes i de fleste boghandlere. 

IMG_1217

Opskrift på müsli:

250 g havregryn / 100 g hasselnødder / 100 g usmuttede mandler / 100 g rosiner / 50 g kokosmel / 50 g græskarkerner / 250 g honning, flydende

Du behøver ikke at hakke nødderne, men jeg valgte at gøre det, da jeg synes det giver det bedste resultat i en müsli. Ønsker du samme fremgangsmåde, skal du hakke mandler, hasselnødder og græskarkerner groft. Bland dette sammen med rosiner, havregryn og kokosmel. Tilsæt til sidst flydende honning, eksempelvis akacie (jeg har brugt en økologisk akaciehonning), og ælt blandingen godt med fingrene. Det er meget klistret, så hold dig tæt ved håndvasken. Rist herefter müsliblandingen i et ildfast fad eller på en bageplade, i en 170 grader forvarmet ovn, i 25 minutter. Vend müslien et par gange under ristningen, så hele blandingen bliver ristet. Lad müslien afkøle og hæld den herefter i et glas/en beholder med tætsluttende låg.

Følg mig på instagram  bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frisk sommersalat